Over ons

Over Book-Bridge
Book-Bridge is opgezet door fervent lezer Helena ’t Hart en mijzelf, uitgever Sandra Bosch. Helena slaat op het blog een brug tussen lezer en wereldliteratuur, ik sla een brug tussen (aspirant-)auteur en boekenmarkt. Het blog wordt geëxploiteerd door uitgeverij BookBase.

Wij maken met veel plezier dit blog. Heb je vragen, suggesties of wil je adverteren, stuur dan een mail naar bridge@bookbase.nl.

Ben je (aspirant)auteur en wil je graag advies op maat? Vraag een adviesgesprek aan. Deze bestaat uit een korte intake, een gesprek en een geschreven advies voor een vaste prijs van €150,-. Mail naar bridge@bookbase.nl

De geschiedenis
In 2007 ontstond de website BookBase. Een concept dat ik ontwikkelde uit liefhebberij en interesse voor het publiceren van een online magazine.

De spil van deze site was een top 100 boeken. Voor deze top 100 boeken heb ik alle literatuurliefhebbers die ik kon vinden benaderd. Denk aan eigenaars van boekhandels, bibliothecaressen, studenten Nederlands, boekenkringen en ga zo maar door. De respons was groot, echt hartverwarmend. Lezers dienden met liefde hun favoriete boeken in. Ik zal de boekenkring met dames op leeftijd nooit vergeten. De top tien was op de site van BookBase digitaal in te dienen, maar dat was voor deze boekenkring net een stap te ver. Het gevolg was dat ik brieven ontving waarop met sierlijke letters het adres van mijn studentenhuis was geschreven. Heel fijn dat al deze mensen de tijd namen om voor mij een top 10 samen te stellen. Ze waren ook allemaal benieuwd naar het resultaat.

Maar, de site haperde, en in die tijd stond bloggen nog in de kinderschoenen. Ik evolueerde van student tot professional en BookBase evolueerde van website tot een uitgeverij.

Toch bleef ik het een mooi concept vinden en nu, tien jaar later, blaas ik er samen met Helena nieuw leven in.

De top 100
De top 100 is gekozen door Helena ’t Hart op basis van de oude website BookBase gemixt met lijsten van gerenommeerde instanties en haar eigen mening. Lees voor meer informatie over de samenstelling haar eerste blogbericht.

Groet!
Sandra Bosch